Der findes ikke bare en rigtig metode til at opnå ens mål og drømme. Og hvad der virker for en, virker måske ikke for en anden. Men fælles for alle er, at struktur i hverdagen skaber overblik og overskud og frigiver derved tid til at man kan reflektere over og planlægge sine mål og drømme.
1. Planlæg din tid
Det virker måske meget simpelt, men en planlagt dag er en effektiv dag.
Størstedelen af befolkningen har en kalender, enten analog eller digital. Men det er de færreste, der virkelig planlægger deres dag.
Planlægger du din dag time for time, opnår du hurtigt resultater og opdager, hvor mange timer, der egentligt er i dagen, når overflødige gøremål bliver sorteret fra.
Din tid er vigtig og vil du opnå dine mål og drømme, skal din tid også planlægges derefter.
2. Lav daglige to do-lister
En liste, der er skrevet ned, er lettere at forholde sig til!
Ofte består vores hverdag af flere forskellige ting, vi skal huske at gøre, inden dagen er omme. Lav en liste om morgenen med de ting, du skal nå den givne dag. Når dagen af omme tager du endnu et kig på listen. Er der stadig noget på din liste, du ikke har nået, kan du her overveje, om det er noget, du vil overføre til næste dag.
Det er også vigtigt at se på, om der muligvis er en grund til du ikke nåede visse ting på listen.
TIP: Sæt de opgaver du mindst har lyst til at gøre øverst på din liste!
Ting, vi ikke har mindre lyst til at gøre, så som at ringe til banken eller rydde op i skabene, kommer ofte nederst på vores to do-lister og er ofte de ting, vi udskyder til næste dag. Et godt råd er, at sætte de ting øverst på din liste. Start med det, du mindst har lyst til, så du ikke hele tiden udskyder det. Det føles altid rart, når den slags opgaver er løst.
3. Ugentlig refleksion
Det er altid sådan, at ønsker man at nå sine mål, må man engang imellem stoppe op og se, hvor langt man er nået. Hvad der fungerede, og hvad der ikke fungerede.
En ugentlig refleksion giver dig et godt overblik og forbereder dig på den kommende uge.
Her ser du i store træk på, om du nåede det, du gerne ville. Hav for øje, hvilke ting der fungerede og gav dig overskud og energi og hvilke ting, du ikke nåede, eller som ikke fungerede optimalt. Måske er der en grund til dette?
Det er godt at kunne sætte sig mål og gennemføre dem. Men det er også vigtigt ikke unødigt at presse sig selv til ting, man i sidste ende ikke får nok ud af, eller som efterlader plads til øget stress i stedet for overskud.
Hav altid dig selv med i dine planer. Hvad er realistiske mål? Oplever du, at du ofte har flere ting, der ikke fungerede for dig, end ting, der gjorde, er det måske på tide at sætte dig selv mindre mål. Det er ikke alting, man kan opnå på kort tid. Nogle gange skal der mange mindre opgaver til, førend man når i mål.